29 Ağustos 2009 Cumartesi

Antivirüsler ve Bilgisayar performansına etkileri.




Birçok kullanıcı , gerek ellerinde çok yüksek donanım özelliklerine sahip bilgisayarlar bulunmaması,gerek ise bu yazılımların gereksiz olduğunu düşünmeleri sebebiyle Antivirüs sistemleri kullanmamaktadırlar. 1 Ay öncesine kadar, Ben de bu kişilerin arasındaydım ve değişken şekilde ayda 5 kez format atıyordum.

Antivirus Kullanmamakta ilk sebebim, bilgisayarı felaket şekilde kastırmasıydı. Özellikle,bir tam tarama karspersky tarafından bilgisayarımda 10 saatte bitiyor ve ciddi anlamda bilgisayarımı bloke ediyordu.

Ve tabii ki, her bişeyi kullanıcıya sorması çok büyük bir - yön. Çok fazla gereksiz tespit yapıyor. Hepsini sil derseniz bilgisayarınız çalışırken bilgisayarınıza bulaşan bir win32.sality.aa virüsü bilgisayarınızdaki tüm exelerin silinmesine sebebiyet verebilir.

Peki napacağız? Bugün kendim 1 aydır kullandığım Nod32 Yeni sürümünü tanıtacağım. Eskiden
Nod32 Denince aklıma berbat arayüz gelirdi. Fakat o arayüzü o kadar değiştirmişler ki,nod32 kullandığımı bile anlamıyorum.. Yada arka planda çalışmakta olduğunu.

Buraya Tıklayarak Nod32 Antivirüs'ün Son sürümünü bilgisayarınıza indirin.
Serial'iniz varsa girin,yoksa 30 günlük deneme sürümünü seçin.Son Sürüm olduğu için güncelleme yapmanıza gerek kalmadan kullanabilirsiniz.

Smart Tarama çalışırken %1 ila %5 Tarama çalışmazken %0 ila %1 arasında cpu kullanıyor. Ve sisteme tam optimize edilmiş. Karşınıza mantıksız izin uyarıları çıkmıyor. Uyarıları gerekirse biriktiriyor ve siz antivirüse tıkladığınızda sırayla bu uyarılara cevap verebiliyorsunuz. Güncelleme olduğu anda otomatik olarak bu güncellemeleri indiriyor ve çalıştırıyor. [Veritabanı güncellemeleri..]

işte Nod32 nin yeni arayüz görüntüleri..

0 yorum:

  ©Web Teknolojileri Blogunda Yayımlanan Tüm yazılar Creative Commons Lisans Haklarıyla korunmaktadır. Kaynak Gösterilmek şartıyla kullanılabilir.

Creative Commons License