27 Ağustos 2009 Perşembe

www Örümcekleri Nedir? Onları Zehirlemek ister misiniz?


www örümcekleri,internette dolaşarak,girdikleri sitelerin linklerinden ilerleyerek,amaçlarına uygun tüm verileri çalarlar. Genelde amaçlarına uygun veri , mail adresleridir. Eğer ki, bir forum sitesie yada benzerine mail adresinizi bıraktıysanız muhtemelen spam posta yemeye başlamışsınızdır. Peki, bu örümceklerden nasıl kurtuluruz. Öncelikle kendinizi kurtarın, Forum sitelerinde kesinlikle doğrudan mail adresi vermeyin. imkanınız var ise özel mesaj kullanın. Örümceklerin buralara erişemeyeceğinden emin olabilirsiniz. Özel mesaj imkanınız yoksa veya kullanmak istemiyorsanız, mail adresinizi kodlayın nasıl mı? işte size bir örnek.


Nick@hotmail.com mail adresinizi
Nick[AT]Hotmail[dot]com şeklinde yazabilirsiniz.

Ama spamcılar salak değil,bunu da eklenecekler listesine almış olabilirler. Kendiniz uydurun.

Örneğin [Nick]et[hotmail]nokta]com Anlaşılması yeterince zor bir mail.

Bilindik servisleri Kullanmayın

Hotmail,msn gibi uzantılar anlaşılması kolay olduğu için tavsiye edilmez. Bunun yerine www.mail.com dan Yüzlerce uzantı seçeneği arasından istediğinizi kullanabilirsiniz.
Msn için de bu maili kullanabilirsiniz.

Peki,Webmasterlar. Siz Kullanıcılarınızın rahatsız edilmesinden rahatsız mısınız?

Bu konuda www.spamposion.com bize yardımcı olacak. Spam posion, Gelen örümcekler , devam etmek için tüm linkleri kontrol ederken spamposion'a verdiğiniz linke de girecekler. Ve burda bulacakları şey sonsuz bir döngü olacak. Örümcek,Sitede aynı sitenin linkini yüzlerce,binlerce kere bulacak ve hepsini kontrol etme gereği duyacak. Çünkü linklerin hepsi,farkı subdomainlere ait olacak. Bu kadarla da bitmiyor. Örümceğin veritabanına random ( rastgele) olarak üretilmiş çok sayıda sahte mail adresi kaydolacak.

Hoşunuza gitti,çünkü artık intikam vakti. O www örümceklerini zehirleyip,öldürme vakti.

Sitenize eklemeniz gereken linki burdan vermiyorum çünkü, önlem olarak herkese farklı subdomainlerden linkler veriliyor. Robotların bunları banlamasına önlem olarak yani..

Ekleyeceğiniz link text veya aşağıdakine benzer olabilir.Sitenizin her sayfasında çıkmasına dikkat edin!


Sizde Spamları zehirlemeye başlamak için : Spam Posion Turkiye

Unutmadan. Web sayfası 70 ayrı dilde yayımlanıyor, Link dünya çapına 2 Milyon 170 Bin ( 2,170,000 ) Siteye ekli ve günde 10 Milyon ( 10,000,000 ) Kez gösteriliyor. Hangi Örümcek bundan kaçabilir?

0 yorum:

  ©Web Teknolojileri Blogunda Yayımlanan Tüm yazılar Creative Commons Lisans Haklarıyla korunmaktadır. Kaynak Gösterilmek şartıyla kullanılabilir.

Creative Commons License