4 Eylül 2009 Cuma

Google Hizmetleri..


Evet bugün Google'ın Tüm hizmetlerini en azından elimizden geldiğince sıralayıp açıklamaya çalışıcaz :) Öncelikle Google'nın logolarından başlayalım.
Bu hizmete dahil olmaz demeyin =) Google bunları arşivliyor,arşiv de kullanıcılar için bir hizmettir :) Yukarda gördüğünüz Google'nın ilk logosu. Şekil a da görüldüğü gibi altına beta damgası vurulmuş.

Googlee'nın Bugüne Kadar Özel Günler için Kullandığı Tüm Logolar: Google Holiday Logos
Bugüne kadar google fanları tarafından yapılmış tüm logolar : Google Fan's Logos
Google'a Link vermek isteyenlerin kullanması için logolar : Google Offical Logos
Google'ın içinden fotoğraflar : Inside Google
Google Fanlarının yaptığı logoları kullanıyormu diye bir soru gelebilir,Gösterilen logolardan birinin arka planı değiştirilmiş şekilde kullanıldığını hatırlıyorum,ayrıca google 23 Nisan Google Logosu için bir logo tasarım yarışması yapmıştı ve kazanana pahalı bir bilgisayar hediye etmişti :)

Neyse,Logolar ve Fotoğraflar bu kadar olsun,geçelim bakalım sırada ne var.

Google Blog Arama Hizmeti : Google Blog Search
Bu Hizmet sayesinde 7 den 70'e wordpress,blogger,blogcu,bloggum gibi sistemlerle yapılmış tüm blog dünyası arasında arama yapabilirsiniz!

Google Chrome Web Tarayıcısı : Google Chrome BETA
"Gugıl Kırom" Diye okunan Googlenin hızlı web tarayıcısı,Araç çubuklarından kazanılan alan ve hızıyla piyasada yerini almış durumda.

Gmail Google mail hizmeti : Gmail BETA
Uzun süredir Beta'da kalmasıyla bilinen piyasada ayağını yere sağlam basabilen bir hizmet.

Gmail için geliştirme araçları ve temalar : Gmail Tools
Gmail deneyimini konforlu bir hale getirmek isteyenler veya gmail'in standart temasından sıkılanlar için. Sadece ingilizce yayın yapılıyor.

Google Alarm Hizmeti : Google Alerts
Google'ın mailinize veya rss beslemenize alarm vermesini istermisiniz ? Artık hiçbir olayı kolay kolay unutmayacaksınız. Sadece alarm gönderme sıklığını,alarmın sebebini yazın :)

Google dizini Açık Dizin Projesi adı altında yürütülüyor ve 30.000 gönüllü editörle devam ettiriliyor. Ayrıca Size ait bir alan adınız ve hostinginiz olması gerekiyor. Biz şimdiden eklenme olasılığınızın az olduğunu söyleyelim,sonradan kimse hayal kırıklığına uğramasın :)
Çünkü insanlar Dmoz'a eklenmek için Aylarca uğraşıyorlar. Halbuki temiz bir site ile kurallara uygun olarak başvurularak biraz da sabredilerek Dmoz'a eklenebilirsiniz. Tabii işini düzgün yapmayan ahlaksız editörlerden birine denk gelmesseniz!

Google Reklam hizmeti : Google Adsense
Google'ın el attığı bir sektör daha,reklam sektörü. Adsense gayet başarılı gidiyor ve Türkiye'de birçok webmaster adsense'den ekmek yiyor.

Google Çeviri Hizmeti : Google Translate
Google google translate hizmeti çok başarılı sayılmasada sayfaları hatrı sayılır derecede türkçeye çevirebiliyor. isterseniz bir sayfanın url'sini verip komple çevirin,isterseniz bilgisayarınızdan bir döküman yükleyin isterseniz kendi cümlenizi kurun. Veya bir kelimenin anlamını öğrenin.
Hiç sorun değil. El altında,yer imlerinde bulunması güzel bir hizmet.

Google'dan ücretsiz internet : Google Wifi
TTNEt 'in Başlattığı ve TTnet üyelerine özel WiFi Ağlarının yaygınlaşmasından sonra,GoogleAvrupadan başlatıp yaygınlatırdığı bu projeye başlamış . Linkteki programı indirenler üzerinden Google yaptığı araştırmalarla web alışkanlıklarının istatistiklerini çıkartacak ve bu istatistikleri reklam ağını genişletmekte kullanacak-mış-.

Google'nin Arama Motoru Gücü : Google Adwords
Dünyadaki aramaların çok ama çok yüksek bir bölümü google üzerinden yapıldığı için google bu aramalardan gayet iyi para kazanıyor. Ama aramalarda üst sıralara çıkmak web site sahipleri için gerçekten çok zor,Burada Adwords devreye giriyor. Anahtar kelimelerde reklamveren site sponsor bağlantı olarak gösteriliyor ve en üst sıraya çıkmı oluyor!

Elim yoruldu bugünlük bu kadar :-)

0 yorum:

  ©Web Teknolojileri Blogunda Yayımlanan Tüm yazılar Creative Commons Lisans Haklarıyla korunmaktadır. Kaynak Gösterilmek şartıyla kullanılabilir.

Creative Commons License