15 Eylül 2009 Salı

Red Alert 2 Sorunsuz LAN [Xp,Vista,Win7]

Arkadaşlarla bir araya gelindiğinde,Kim daha iyi iddialaşmalarından sonra kurulan hamachi ağlarında,Yada üst komşuyla yapacağınız karşılaşmalarda akla ilk gelen oyunlardan biridir red alert 2. Şahsen,3-5 hatta sabaha kadar kesintisiz oynadığımı bile hatırlarım red alert 2.
Şahsen xp fanatiği olduğum ve vistanın gereksiz bilgisayarın kaynaklarını tükettiğini düşündüğüm için başıma hiç böyle bir olay gelmemişti. Taa ki Kuzenimde yapacağımız 4lü red alert kapışmasına kadar. Xp de,Eski,Gereksiz olarak görünen IPX protokolü Red Alert 2 yi ln bağlantısından oynamak için gerekli. Ama bu protokol,Vistada ve Win7 de yok. 1 Saat kadar araştırma yaptım. Özellikle yabancı sitelerde

in fact its impossible

Gibi cümleler kurulmuş. Umarım yanlıştır dedim ve devam ettim. Sonunda Vistada IPX protokolü olmayacağını ama bunun yerine farklı yollarla network oynanabileceğini öğrendim. UDP protokolü sayesinde ra2 yi multiplayer oynayabiliyorduk çünkü.

Peki Nasıl yüklenir bu UDP protokolü. Tek yapmanız gereken Aşağıda verdiğim wsock32.dll dosyasını Red alert 2 veya Yuri'nin yüklü olduğu dizine atmanız.Anacak unutmayın. Win7,Vista,Xp herkes aynı oyunda bulunabilir. Tek şart herkesin UDP protokolü kullanması.
Herkesin dllyi oyununa atması gerek.


Rar Şifresi : web17info

Gelelim [***FATAL***String Manager failed to initilaized properly] Hatasına.

Bunun tek sebebi Vistada oyunun uyumluluk modunda çalıştırılması gerekmesidir.
oyunu kurduğunuz klasöre gidin
game.exe
  1. ra2.exe
    gamemd.exe (Yuri)
    ra2md.exe (Yuri)

Dosyalarına teker teker Sağ tık > özellikler > uyumluluk modu > windows 98 i seçin.
Alt kısımlardan yönetici olarak aç seçeneğini seçin.

Artık hatadan kurtuldunuz ve networkte oynayabileceksiniz,tebrikler.

0 yorum:

  ©Web Teknolojileri Blogunda Yayımlanan Tüm yazılar Creative Commons Lisans Haklarıyla korunmaktadır. Kaynak Gösterilmek şartıyla kullanılabilir.

Creative Commons License