12 Eylül 2009 Cumartesi

Justin.Tv Nedir?



Türklerin herşeyi kötüye kullanma gibi bir takıntısı olduğu için güzel,yararlı bir proje olan justin.tv türkiyede daha çok,canlı lig tv izlemek için kullanılıyor. Peki nasıl çalışır bu sistem. Nedir ne değildir.

Justin.TV insanların kendi web kameralarından başka insanlar için canlı yayın yapmalarına olanak tanır. Eğer bir TV kartınız varsa,en sevdiğiniz programları TV si çekmeyen,çalışmayan kişiler için canlı yayın yapabilirsiniz. Tabii başka ülkedeki insanlar için de. Yukarıda Festival SF isimli bir festivali canlı yayın yapacak veya yapmış olan bir kanal gösteriliyor. Sağ üstteki ufak Offline bize bunu anlatıyor. Yayın saatinde kanalı ziyaret edersek Festival SF nin canlı görüntülerini izleyebiliriz.

Digiturk veya Dsmart ı olan kişiler,bir TV kartı yardımıyla Justin.TV üzerinden bu yayımları yapıyolar ve yüzbinlerce kişi bunu izliyor. işte canlı ligtv bundan ibaret.

Şuan site yasaklı olduğu için Dns ayarlarını yapmadan justin.tv ye erişmek veya embed kodları içeren sitelerden canlı yayın seyretmek mümkün değil.

0 yorum:

  ©Web Teknolojileri Blogunda Yayımlanan Tüm yazılar Creative Commons Lisans Haklarıyla korunmaktadır. Kaynak Gösterilmek şartıyla kullanılabilir.

Creative Commons License